29 de març 2006

Signant un manifest per reclamar el govern metropolità



Us puc fer un resum d'aquest manifest però podria dir que la petició urgent és la que demana al govern de la Generalitat una iniciativa legislativa encaminada a la institucionalització de l'Àrea Metropolita de Barcelona mitjançant un únic organisme prestador de serveis que tindria competències en mobilitat i transports; medi ambient, aigües i serveis i habitatge, i en matèria d'urbanisme.

28 de març 2006

Aquest matí hem presentat un conte fet per gent gran i nens i nenes de les escoles del municipi




És un conte magnífic, fet amb el cor. La participació de dues generacions en la seva elaboració, intentant explicar als més petits cóm era el Nadal quan els més grans eren petits com ells. Han creat un conte preciós entre l'alumnat de cicle mitjà de les escoles de Barberà i la gent gran del municipi que hi ha participat. Perquè tots gaudiu d'aquest conte, espero poder crear demà mateix un link amb ell.

Ahir, el Consorci del Par Central va acullir les primeres Jornades de Turisme Metropolità


Ahir a primera hora del matí vam inaugurar amb el conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, la primera de les Jornades que el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Baix Llobregat, juntament amb la Diputació de Barcelona, dediquen al "Turisme de l'entorn Metropolità" en el Parc Central del Vallès. Aquestes I Jornades (les segones estàn previstes per al 3 d'abril a Sant Boi) van adreçades a professionals del sector, tant de l'àmbit públic com privat i a estudiants universitaris i de cicles superiors. A la fotografia en un moment de la intervenció del conseller Huguet.

Diumenge al matí vam celebrar els primers 19 anys de La Alhambra



El Centro Cultural Recreativo Andaluz La Alhambra va celebrar aquest diumenge al matí els seus primers 19 anys de vida. La seu de l'entitat estava plena de gom a gom d'amics i socis de "La Peña" com carinyosament l'anomenen. Els membres de l'entitat van organitzar un entranyable acte de commemoració. Moltes Felicitats!!!

Diumenge vam celebrar una festa amb els nonagenaris de Barberà



La foto, com podeu veure reflecteix l'ambient festiu que es va respirar. Els avis i avies, acompanyats pels seus familiars crec que van passar una estona molt agradable a la Torre d'en Gorgs on els hi vam preparar un dinar y un espectacle per celebrar els seus 90 anys de vida.

Quina sorpresa més agradable en rebre el Premio Encina de la Casa Regional Estremeña



El dissabte, vaig anar acompanyada de molts amics i amigues al Nodus Barberà per rebre el Premio Encina, distinció que agraeixo moltíssim i el que m’hagin concedit aquest guardó és per a mi motiu de molta satisfacció. Vaig agrair molt sincerament la distinció a tots els membres de l’entitat que hi eren al Nodus. A la fotografia, el president de la Federación de Asociaciones Extremeñas en Cataluña (FAEC), el Sr. Manuel Guerrero, la presidenta de la Casa Regional Extremeña en Barberà del Vallès, Sra. Isabel Díez i jo mateixa. Després dels parlaments, vaig signar en el llibre d'Honor de l’entitat i vam sopar en un agradable ambient de companyonia, alegria i amistat.

23 de març 2006

Ja tenim el cartell per a la VII Fira del Cavall






El Consorci del Parc Central del Vallès, del que formem part els Ajuntaments de Sabadell i Barberà organitza en els seus terrenys, com ja us he comentat en alguna noticia anterior, la Fira del Cavall i també, des de fa uns anys, s'ha convocat un concurs per triar el cartell que representarà la Fira. En aquesta edició s'han presentat 66 cartells de diferents escoles de disseny de la comarca, més que mai i, realment, tots molt bonics, molt treballats, innovadors, amb molts detalls i colors mols vistosos, els professionals del Jurat han comentat l'alt nivell dels treballs. Els membres del Jurat han tingut molta feina per la gran qualitat. S'ha atorgat un primer premi i dos accèssits, espero que us agradin. En aquesta plana us incloc el primer premi i el primer accèssit, us preguntareu per què, pues perquè l'accèssit l'ha guanyat el Raul Leiva, un ciutadà de Barberà que conec i que és un emprenedor. Va ser premiat per la Fundació Barberà Promoció en el Concurs d'Iniciatives Empresarials del 2005. Si aneu a la plana web de l'Ajuntament de Barberà del Vallès de ben segur que estaràn penjats tots tres treballs avui mateix.

22 de març 2006

David Pérez, company diputat en el Parlament ha vingut a parlar-nos de l'Estatut



El company David Pérez com a ponent de l'Estatut ha estat aquesta nit amb militants i simpatitzants a l'Agrupació socialista de Barberà explicant-nos el nou Estatut. Avui que és un dia també important per l'anunci de treba permanent d'ETA, hem aprofitat per parlar també d'aquest tema i s'han trobat paral·lelismes amb la iniciada en el seu moment per l'IRA a Irlanda i lo trascendental d'aquest pas cap a la pau. Tornant a l'Estatut de Catalunya, en David, té un profund coneixement d'aquest, no en và és membre de la comissió parlamentària catalana que negocia l'Estatut en el Congrés dels Diputats. Tots li agraïm lo didàctic que ha sigut i estem encantat per la claredat amb la que ens ha explicat a tots i totes tants detalls ja siguin de finançament com d'autonomia local. Així mateix, ens ha comentat les diferències entre els altres Estatuts que s’estan negociant a la resta t’Espanya, entre d'altres moltes coses veritablement interessants.

21 de març 2006

Demà és el Dia mundial de l'aigua



A Barberà commemorem el Dia Mundial de l’Aigua intentant fer arribar el missatge a tots els ciutadans i ciutadanes de la importància a l’hora de fer-ne un ús racional d’aquest líquid element. En altres ocasions hem tramès la informació mitjançant la revista municipal o Sabemsa, l’empresa municipal d’aigües de la ciutat, però aquest any bamp pensar en fer-ho encara més directament organitzant una xerrada per als joves estudiants dels Instituts de la ciutat i intentar conscienciar el més possible a les noves generacions sobre la importància d’aquests recurs que potser ben aviat serà escàs sinó posem remei i així va néixer la xerrada que José María Plana, enginyer industrial i professor de la UPF farà a les 12 del migdia a la sala d’actes del centre cívic de ca N'Amiguet. Ja us comentaré quants nois i noies s’han interessat per aquesta temàtica. Fins aviat!

Encarrilant la manca d'escoles bressol



La demanda de places públiques d’escola bressol és una constant a tots els municipis durant els darrers anys. Els pares i mares cada vegada consideren més necessari aquest servei, i els governants fem autèntics esforços per cobrir aquesta necessitat. Per això són especialment significatius anuncis com el que ha fet aquesta setmana la Generalitat de Catalunya, que aquest any 2006 invertirà 76 milions d’euros en la creació de noves places de llars d’infants, en col·laboració directa i estreta amb els ajuntaments –aquest any, el de Sabadell és un dels beneficiats, per cert.
D’aquesta manera, en només dos anys de legislatura ja estan molt ben encarrilades aquelles 30.000 places que s’havien promès i que ja reflectien els acords del Tinell. Res a veure, doncs, amb l’anunci que va fer l’any 1999 el llavors conseller d’Ensenyament, Francesc Xavier Hernández: va prometre davant el Parlament de Catalunya precisament 30.000 places, després va dir que no totes serien públiques i el resultat final és que encara les esperem. A la pràctica, va venir a dir als ajuntaments que eren lliures de crear-ne tantes com volguessin, sempre que fossin els mateixos consistoris els qui paguessin. Així, qualsevol!
Hem hagut d’esperar que Pasqual Maragall arribès al Govern per veure com la Generalitat ha treballat de manera efectiva per arribar a acords amb els ajuntaments i crear més escoles bressol, d’acord amb les necessitats de cada municipi. És d’aquesta manera com a Barberà del Vallès podrem millorar aquest servei, i complir amb les previsions del Programa Municipal d'Educació 2005-2006, que preveu, per exemple, la construcció de la nova llar d’infants al Parc Europa.
Aquest interès en matèria de llars d’infants demostrat pel Govern de Pasqual Maragall s’ha d’emmarcar en el conjunt de les millores que s’han impulsat i s’impulsaran en política educativa. Les escoles-bressol donaran cobertura als petits d’entre 0 i 3 anys, però això serviria de ben poc si no es fessin esforços també en la resta d’etapes de la vida escolar d’aquests alumnes. És per això que podríem parlar de les 2.200 noves places de professorat que s’han creat, els 63 nous col·legis que s’estan fent, les ampliacions de gairebé 100 centres més, l’eliminació de 112 barracons d’aquells que CiU havia mantingut durant dècades i a sobre tenia la barra de dir que era una qüestió cojuntural, i que no s’hi podia fer res.
En definitiva: els avenços de l’actual Govern són la prova que hi havia prou diners per fer més llars d’infants, per fer més escoles, per contractar més professors, per eliminar barracons... Era, per tant, qüestió de prioritats. I és evident que el govern de CiU en tenia d’altres, se suposa que prou respectables, però que en tot cas no tenien una connexió tan directa amb les necessitats de la ciutadania. Aquesta és la diferència entre un govern d’esquerres i un de dretes, per molt que alguns –dretans, sempre- s’entestin a negar-ho.


Aquest article el vaig escriure a primers de març i el van publicar el divendres 17 de març en el Diari de Sabadell

20 de març 2006

Amb la consellera Marta Cid vam inaugurar el Ceip Miquel Martí i Pol



El divendres vam inaugurar el Ceip Miquel Martí i Pol amb la consellera d'Educació, Marta Cid. També ens van acompanyar, en aquests moments, alguns representants d'entitats de la ciutat, el delegat de serveis territorials del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, regidors i regidores del consistori i el director del centre escolar amb el que vam visitar les instal·lacions.
Després de signar en el llibre d'honor de l'escola vam parlar amb els mitjans de comunicació presents i vam destacar l'important esforç que està fent el govern de la Generalitat tan a la nostra ciutat com a la comarca.

15 de març 2006

Gent gran de Barberà va visitar el Parlament de Catalunya



El programa d'activitats de la regidoria de la Gent Gran organitza entre d'altres visites al Parlament de Catalunya. Jo intento organitzar-me per poder acompanyar-los durant el passeig guiat que fan per la institució. A la fotografia em podeu veure amb el grup del passat dilluns dia 13.La sortida que van fer des de Barberà la van completar donant un passeig pel Parc de la Ciutadella, encara que el dia no acompanyava gaire.

14 de març 2006

Amb companys i companyes socialistes a la Convenció Municipal de Sevilla




A la convenció municipal socialista de Sevilla del passat cap de setmana vam anar diferents alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de la comarca. De Barberà varem anar l'Elvira Maza i jo mateixa. Totes les ponències de la Convenció van ser molt interessants i us faig el link amb la plana web dels documents amb les conclusions de la Convenció Municipal del PSOE per si són del vostre interès revisar-los. A la fotografia podeu veure, entre d'altres, a la Tresa Padrós de Palau, Manuel Bustos de Sabadell, César Arrizabalaga de Montcada, José Luís Jimeno i J. Antonio Lancho de Badia, Ignasi Giménez de Castellar, Jose Manuel Moreno de Cerdanyola i el Toni Rebolleda de Sant Quirze, Tots ells companys i companyes socialistes amb els que vam compartir experiències i opinions així com la trobada amb companys d'altres territoris que també va ser molt enriquidora.

11 de març 2006

Entranyable trobada amb els esportistes de l'Associació de Minusvàlids de Barberà




Feia dies que esperava la trobada amb l'Associació de Minusvàlids de Barberà i perquè volia felicitar-los desprès d’assabentar-me que havien guanyat la copa de la Lliga Catalana de Hoquei en cadira de rodes elèctrica. També els volia felicitar per tota una temporada plena de triomfs i sobretot per l’esforç, la dedicació i la il·lusió que tots els membres de l’entitat i l’equip, des del president, passant per el cos tècnic i directius, però sobretot a totes les seves famílies per la tenacitat i la il·lusió que dia rere dia esmercen en totes les activitats que aquests joves barberencs realitzen. A tots i totes, entitat, amics i familiars d’aquests nois i noies esportistes, moltes gràcies per la tasca tan important que desenvolupeu amb ells i per la ciutat.

Interessant trobada amb el responsable d'UGT a la comarca



Fa un parell de dies em vaig entrevistar amb el responsable d'UGT a la comarca del Vallès Occidental, Sr. Santcristòfol amb el que em podeu veure a la fotografia. La trobada va ser molt interessant i varem tractar molts temes d'interès per ambdues parts.

07 de març 2006

Ja tenim firaires per la Fira del Cavall



Aquest matí hem signat amb l'Associació de Firaires del Vallès el conveni de col.laboració per la Fira del Cavall d'enguany. I com he dit avui i també en altres ocasions, és molt important la presència, l'esforç i la participació de firaires, entitats i la unió de criadors de cavalls de raça en el desenvolupament d'aquesta nova edició de la Fira. A tots ells els hi vull donar la gràcies.

06 de març 2006

Amb Carlos Corcuera diputat en el Congrés parlant sobre Barberà i la comarca


Aquest migdia he estat parlant durant molta estona amb el Carlos Corcuera, diputat en el Congreso de los Diputados. Hem comentat tot allò que ha de veure amb la nostra comarca i les accions que es duen a terme des de Madrid en els diferents àmbits de treball del Congreso. També hem aprofitat per intercanviar opinions i valoracions sobre política general així com comentar les notícies més importants d'aquests darrers dies. Al mateix temps hem parlat de la tasca tan interessant que desenvolupa en el Parlamento a Madrid i sobre la meva activitat en el Parlament de Catalunya.

Ahir vam fer l'homenatge a la bandera per commemora el Día de Andalucía




Ahir vam celebrar el Día de Andalucía a la Torre d'en Gorgs, estava previst passar tot el dia en el bosc però va ser impossible per la pluja, encara que això no va ser problema per celebrar aquesta diada. Vam passar una estona molt, però que molt agradable amb els centenars de ciutadans i ciutadanes que hi eren a la Torre.A la fotografia i d'esquerra a dreta, la presidenta de la Hermandad Nuestra Señora del Rocío de Sabadell, Juan Grimaldo y Victoria Muñoz, vicepresident i presidenta de la Casa de Granada Cultural Andaluza del Vallès Occidental, l'Elvira Maza, regidora de Cultura, jo mateixa i Manuel Rodríguez, president del CCRA La Alhambra.

Impulsem un Pacte per la Convivència i el Civisme

El passat divendres vam assistir a la aXVIIèna Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya e El Vendrell i es va concloure amb la proposta de impulsar un pacte per la convivència i el civisme atès que la FMC, en tant que representant d'ajuntaments i ens locals, proposa que el conjunt de la societat catalana prengui el compromís de treballar per a un nou impuls del civisme i de la capacitat de convivència ciutadana habitual al nostre país.

01 de març 2006

Ahir lliurant premis a les iniciatives empresarials



Crec que no us he parlat de la Fundació Barberà Promoció ni del concurs d'iniciatives empresarials que des de la mateixa fundació anualment es convoca, bé avui donaré unes petites pinzellades. Des de la FBS s'anima i s'ajuda a tots els emprenedors i emprenedores de la nostra ciutat que s'acosten amb un projecte que volen fer realitat a veure les possibilitats de futur que pot tenir la seva iniciativa empresarial. A la fotografia em podeu veure amb els guanyadors d'aquesta edició, ahir a la sala Celler de la torre d'en Gorgs, de la que ja us parlarè un altre dia. Per cert, comentar-vos que el projecte d'els guanyadors és una empresa que fa bosses, bolsos i complements de moda des del reciclatje. O sigui que d'una pancarta o banderola, texans, jerseis, etc. pots lluir una peça única i especial que aquest emprenedors confeccionan pel seu negoci. De ben segur que serà tot un èxit la seva iniciativa. Els guanyadors de l'edició passada van posar en marxa una escola de ball i ahir vam poder gaudir de diversos números de ball que van preparar amb els seus alumnes.