28 d’abril 2006

Els valors de la República 75 anys després


Vull aprofitar per comentar-vos dues coses: l'aprovació ahir en el Congrés del Diputats del 2006 com l'Any de la Memòria Històrica i també us faig un link amb l'article que avui m'han publicat en el Diari de Sabadell sobre "Els Valors Republicans". us ofereixo la possiblitat de comentar-lo mitjançant l'espai del comentari al final d'aquesta nota.

27 d’abril 2006

Recepció al Club d'Escacs per arrivar a la Divisió d'Honor


El Club d'Escacs de Barberà va pujar a la Divisió d'Honor i des de l'Ajuntament els hi vam organitzar una petita recepció per felicitar-los en aquesta gran fita aconseguida. Em van obsequiar amb la reproducció del Diploma on s'els reconeix la seva categoria i a més, van aprofitar per lliurar-me un recordatori del XXVIIIè Open Internacional d'Escacs el qual us ensenyo a la fotografia.

24 d’abril 2006

Antònia Garrido Flores, 10è Premi Estevet


A la fotografia, em podeu veure amb l'Antònia Garrido, premi Estevet d'enguany i la regidora de Cultura, l'Elvira Maza. El Premi Estevet és un guardó creat l’any 1996, en reconeixement a un ciutadà o ciutadana de la nostra ciutat que destaqui per la seva contribució al desenvolupament del municipi i per la seva participació en els camps de les arts, música, ciència, economia o la vida associativa i cultural de la ciutat. L'Antònia Garrido és una ciutadana que ha difós i ha ensenyat durant molts anys un dels balls tradicionals de Catalunya, la Sardana. És fundadora de l'entitat Barberà amb la Sardana que des del dia de Sant Jordi de 1998 promou i difon la sardana a la nostra ciutat.

23 d’abril 2006

La plaça de la Vila va estar tot el dia plena de gent

Durant tot el dia, la plaça de la Vila va estar plena de gent que anava i tornava, per una banda repassaven les novetats de les paradetes de llibres i admiraven les precioses roses preparades en els estands que omplien el perímetre de la plaça i que es complimentava amb tallers de roses, espectacles infantils, es va oferir una actuació de l'escola municipal de música, etc. etc. El fet que Sant Jordi coincidís en diumenge crec que va fer que l'éxit fos important.

21 d’abril 2006

Avui hem presentat el projecte del CAP II de Barberà



Aquesta tarda a les 7 hem presentat a la sala de Cultura del Casal el projecte i la maqueta del CAP II de la nostra ciutat. Ens han confirmat que en el mes de juny es col.locarà la primera pedra i estarà llest per finals del proper any. Tots els presents han pogut escoltar al responsable de la Conselleria de Salut, explicar tots els projectes que hi han previstos per Barberà i els municipis del voltant tal i com es va aprovar en el Programa Director de Salut de la Comarca : com la construcció de l'Hospital Ernest Lluch en terrenys de Cerdanyola a la N-150 a 10 minuts del centre de la nostra ciutat, el concurs d'ambulàncies que properament farà que tinguem una les 24 hores del dia i un altre en el CAP durant 12 hores, l'ampliació de l'Hospital Taulí, etc. Després, l'arquitecte del CAP II ha fet cinq cèntims del disseny d'aquest equipament. Després he marxat al concert de Sant Jordi a l'Auditori, però això estic segura que em permetereu que us ho expliqui demà.

Estic molt satisfeta per l'acollida donada a l'acte d'en Mohamed Chaib



Amb una sala plena de gom a gom, en Mohamed Chaib ens va parlar del Xoc i el Pacte de Civilitzacions davant un públic entregat tant a les seves explicacions com a les seves respostes. El assistents hi eren amb moltes ganes d'explicar i de preguntar. Haig de dir que si interessant i enriquidora va ser la seva xerrada, el col.loqui no ho va ser menys i sobretot planer, didàctic i entenedor per a tothom, amb aquella manera que té el Mohamed Chaib d'explicar les coses. Moltes gràcies, de veritat.

18 d’abril 2006

Mohamed Chaib farà una xerrada a Barberà sobre el Xoc i Pacte de Civilitzacions



Demà dimecres dia 19, compartirem amb el Mohamed Chaib, company diputat en el Parlament de Catalunya, una xerrada-col.loqui oberta a tota la població en el Casal de Cultura a les 8 de la tarda per tal de tractar el tema del Xoc i Pacte de Civilitzacions. Esperem poder comptar amb la presència de molts ciutadans i ciutadanes en aquest esdeveniment que, personal i politicament, crec molt important pel coneixement tan del Pacte de Civilitzacions com del gran interès que té per la convivència.

El lunes de Pascua celebramos en Barberà el "Aplec del Pa"



L'Aplec del Pa es una fiesta tradicional autóctona de Barberà del Vallès, que coincide con la Pascua de Resurreción y tiene importantes antecedentes históricos. Esta tradición es muy antigua y la verdad es que no se conoce con precisión el momento en que comenzó pero desde la creación de los primeros ayuntamientos democráticos se incorporó al calendario festivo de la ciudad, contando con la activa participación de los vecinos y vecinas así como de entidades barberenses.
Hoy en día, hemos conseguido mantener el mismo espiritu tradicional y participativo, además de incorporar nuevos elementos tambien tradicionales como por ejemplo la realización de talleres infantiles de elaboración de las típicas Monas de Pascua.

10 d’abril 2006

La 2a Nit de l'Esport Barberenc, presentada a la Torre d'en Gorgs



El divendres ens vam aplegar a la torre d'en Gorgs més de 60 representants d'entitats, esponsors, esportistes, mitjans de comunicació i col·laboradors d'aquesta 2a Nit de l'Esport que se celebrarà el proper 28 d'abril. La presentació que vam fer, el regidor d'Esports i jo mateixa, va desvetllar el nom dels esportistes i entitats finalistes, així com els guardons que es lliuraran en el decurs de la 2a Nit esportiva barberenca. A més, vam donar una sorpresa quan a l'inici de l'acte vam passar el DVD amb les imatges de la primera edició i recordar-la va ser molt emocionant!!!

05 d’abril 2006

Vam signar amb les entitats culturals per la Fira del Cavall



Ahir vam signar amb les entitats culturals la seva participació a la VIIèna Fira del Cavall i com a novetat, m'agradaria destacar la ubicació d'una nova pista a l'espai entre entitats on des de les pròpies terrasses es podran veure espectacles eqüestres fins la mitjanit, el que vol dir que per primera vegada, es faran exhibicions en horari nocturn en aquesta nova pista. De totes maneres, espero la vostra presència en aquesta edició de la Fira del Cavall que com ja he dit altres vegades és un espai d'oci familiar on durant tot el dia es pot gaudir de les activitats que des del Consorci s'organitzan per a grans i petits.