25 de maig 2006

Ahir a Barberà ens varem reunir amb la consellera Montserrat Tura


Ahir al migdia ens vam reunir en un hotel de Barberà, alcaldes i alcadesses de la comarca amb la consellera d'Interior, Montserrat Tura. El motiu va ser el d'explicar-nos el calendari del proper desplegament dels Mossos d'Esquadra en el Vallès Occidental.

22 de maig 2006

Multitudinaria Feria del Caballo

Esta foto me ha parecido muy bonita, ayer en la clausura de la Feria yo miraba a mi izquierda para ver a los representantes de las entidades barberenses que han participado en esta VII Feria del Caballo, a mi izquierda con camisa a rallas, el Sr. Manuel, presidente de La Alhambra; con blusa de topos, la Sra. Victoria, presidenta de la Casa del Granada y de rosa y negro, la Sra. Isabel, presidenta de la Casa Regional Extremeña. Agradecerles a tod@s ell@s, entrañables colaboradores de actividades culturales en Barberà, su participación, entrega, ilusión y compromiso con la ciudad de Barberà.
La descripción de todo lo que ha pasado en estos cuatro días lo podeis leer en la página web municipal y ver muchas más fotos, además el miércoles dispondreis de la revista completa en formato pdf en la propia web.

21 de maig 2006

Hem fet un comunicat conjunt l'Ajuntament i la Parròquia de Santa Maria

Aquest és el comunicat:

Després dels diversos informes tècnics tant del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barberà del Vallès com els del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i de les visites i diverses trobades tant a l’església com a l’Ajuntament de Barberà del Vallès,
Mn. Josep Jordi i Bofill, Mossèn de la Parròquia de Santa Maria de Barberà i l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago Barés, volen emetre el següent comunicat conjunt informant que :
Coneixedors que l’església Romànica de Barberà del Vallès és no només un bé cultural d’interès nacional sinó també, des de 1997, monument històric i, davant la constatació de la necessitat de portar a terme diverses accions per comprovar en quin estadi es troben les lesions arquitectòniques que presenta l’edifici en forma d’esquerdes, des de l’Ajuntament s’han fe totes les gestions necessàries amb el departament de Cultura i la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i sempre amb el suport de l’Arquebisbat de Barcelona, com a propietari d’aquest bé que és l’església Romànica, per tal de conèixer totes les accions necessàries i esmerçar tots es esforços per inspeccionar, valorar i marcar les pautes necessàries per determinar la direcció que s’ha d’emprendre en el futur projecte de restauració d’aquesta emblemàtica construcció.
Com accions preventives s’ha acordat, tant per part de Mn. Josep Jordi com de l’Alcaldessa de Barberà, vistos els informes tècnics que així ho recomanen que :
Fins que no s’hagin efectuat els estudis necessaris que indiquin la direcció que ha d’emprendre el projecte de restauració de l’església de Santa Maria de Barberà així com els treballs de restauració que s’escaiguin, cal garantir la seguretat de les persones realitzant l’oportú estintolament de l’arc que defineix l’absis central, mitjançant la col·locació d’un cindri convenientment apuntalat, i col·locant xarxes de protecció sobre la volta central i sobre el parament nord amb la finalitat d’evitar la caiguda de material, actuació que serà realitzada per l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Mentrestant, es marcarà l’espai per on no es pot creuar l’absis de l’església.
Les gestions realitzades amb la Generalitat de Catalunya van encaminades cap una ràpida intervenció i decisió dels diferents estaments per tal d’iniciar al més aviat possible les obres de protecció i restauració d’aquest emblemàtic edifici que, des de fa tant anys identifica la nostra ciutat. En aquest sentit esmentar l’inici dels 2 estudis: Geotècnic i Arquitectónic per avaluar l’estat actual i les possibles intervencions.
Expressat tot això per ambdues parts, aquestes es comprometen i convoquen a totes les reunions i visites que calguin per tal de fer el seguiment d’aquesta iniciativa conjunta així com el mantenir informada a tota la població d’aquelles accions que es vagin desenvolupant al llarg dels propers mesos.
Estic totalment convençuda que ben aviat podrem gaudir de la rehabilitació d'aquesta joia del romànic.

17 de maig 2006

Avui és el Día d'Internet

Avui és celebra a tot el món el Dia d'Internet per segona vegada. http://www.diadeinternet.org/2006/
En aquesta web, site oficial d'aquest esdeveniment, trobareu tota la informació sobre els premis d'Internet, les activitats que es fan al voltant d'aquest dia, així com documentació sobre aquest revolucionari nou mitjà de comunicació. Us encoratjo a formar part també d'aquesta Diada.


15 de maig 2006

Avui he marxat amb gent gran de Barberà cap a Cantàbria



Aquest matí a les 8 he marxat cap a Cantàbria amb una cinquentèna de persones grans de la ciutat. Aquestes vacances per a Gent Gran, la veritat és que sempre tenen molt d'éxit. És un altre espai de trobades on els nostres ciutadans i ciutadanes es relacionen. A mi, m'agrada molt compartir amb ells unes estones on parlem d'allò que ens agrada, d'allò que els preocupa, parlem de nosaltres, del que fem, de la nostra familia, etc. Aquests són espais d'intercanvi i companyonia i a mi, personalment, m'agrada molt participar-hi.

10 de maig 2006

Ahir vam lliurar el 19è premi Castell de Barberà


Ahir a la tarda em va fer molta alegria veure les cares dels nens i nenes quan els cridavem per lliurar'ls-hi els premis.

Aquest premi és el resultat d'un concurs que fem a la ciutat i, l'any vinent en farà dues dècades des de la primera vegada que el varem iniciar.

Creieu-me quan us dic que: cada vegada és més alt el nivell dels participants i el nombre de nens i joves que hi participen, any rere any. És veritat!

08 de maig 2006

Rècord de participació en aquesta Bicicletada popular


La veritat és que en aquesta edició de la Diada de la Bicicleta han participat més de 1200 ciclistes que van omplir la ciutat amb el recorregut que es va iniciar a la plaça de la Vila i que va terminar en el Bosc de Can Gorgs amb el lliurament de premis (a la foto) i un tentenpié que va preparar magníficament l'Associació de Veïns de Can Gorgs II i, per cert! la propera setmana fan la seva Festa de la Primavera i de ben segur que parlarem d'ells i les seves activitats.

04 de maig 2006

Hemos presentado el programa municipal de atención a la población estrangera


Ayer por la tarde en el Casal de Cultura presentamos el programa municipal de atención a la población estrangera. Si quereis conocer la transversalidad de los servicios que se ofrecen desde este programa de atención ciudadana podeis consultarlo en la página web municipal "Programa Municipal d'Atenció a la Població Nouvinguda". Quisiera recalcar que este programa no es estanco sino que está abierto a las aportaciones de los agentes implicados en el mismo y así lo ofrecí durante la presentación a los asistentes.

En la fotografía con la técnica del programa en un momento de la presentación.

03 de maig 2006

Avui m'han enviat aquesta fotografia que ens vam fer amb el president Zapatero



Aquesta fotografia ens la van fer am el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero en el miting que va tenir lloc a Cornellà. La fotografia és un record per a tots i totes les presents que vam tenir l'oportunitat de compartir amb ell una estona una vegada finalitzat l'acte polític.

02 de maig 2006

Fantàstica 2a Nit de l'Esport


La 2a Nit de l'Esport Barberenc va ser un èxit total. Més de 500 persones vam compratir una nit màgica per l'esport barberenc. Vaig felicitar a l'organització, als esportistes, a les entitats i a tota la familia esportiva de Barberà. El Jurat ho va tenir molt difícil tant a l'hora de premiar a la millor entitat com a l'hora de l'esportista. Però tot, realment tot molt especial i entranyable. Des de tots els àmbits no més rebem felicitacions per aquest esdeveniment.

Moltes gràcies i felicitacions a tots i totes les persones i entitats que l'han fet possible!!!