28 de juny 2011

declaració conjunta

COMUNICAT DELS PORTAVEUS DE DIVERSOS GRUPS MUNICIPALS DE BARBERÀ


Arran dels lamentables fets produïts després del Ple Municipal celebrat el passat dissabte 11 de juny, on una trentena de persones exaltades imprecaren i escridassaren els representants de la societat civil que havien assistit a la constitució de l’Ajuntament i al final també perseguiren les autoritats municipals amb amenaces, els portaveus dels Grups Municipals del PSC, PCPB, PP i CIU, aproven la declaració següent:


Rebutjar amb absoluta fermesa aquests fets, ja que l’agressió verbal o física i la violència no tenen cap raó de ser en democràcia.


Condemnar l’assetjament i ofensa a veïns i veïnes, independentment de si són representants o no d’organitzacions socials o polítiques. Aquestes pràctiques no es poden defensar i no tenen res de democràtiques.


No compartim les formes d’expressió basades en les falsedats, els insults o la mofa dels polítics locals i de la societat civil.


Els i les representants democràticament escollits entenem que precisament hem estat escollits per la ciutadania per afavorir la convivència pacífica i lluitar contra els efectes de les condicions especulatives i injustes que es produeixen al municipi. La mobilització i la participació de la ciutadania, directament o a través de les seves organitzacions, és un factor positiu en aquesta tasca dels i les representants polítics.


La democràcia és un bé molt preuat que cal preservar i consolidar. Per això cal cercar camins que l’enforteixin, on la col·laboració de tothom és imprescindible i necessària per aconseguir els anhels de millorar-la, però sempre preservant la convivència. L’agressió mai serà un camí per a la defensa dels drets col·lectius on transiti la voluntat majoritària de la població.- Apel·lem a la serenitat i la sensatesa que tota la ciutadania sempre ha mantingut i exhortem a que mai més es repeteixen formes d’agressió vers cap ciutadà o ciutadana, en funció del que és o del que representa.


Aprofitem també per agrair a la població en general i als treballadors municipals, el respecte i la tolerància que durant tres setmanes han tingut vers l’acampada de la Pl. de la Vila, on s’han facilitat serveis de neteja, llum i lavabos per garantir les condicions de salubritat necessàries.


Barberà del Vallès, 20 de juny de 2011