11 de setembre 2012

Diada Nacional



L’11 de setembre, per a nosaltres, significa l’expressió pública i compromesa de la pertinença al nostre país, Catalunya.

Recordem i celebrem que som una nació, amb trets distintius: la llengua, la cultura, les tradicions, les nostres institucions… que són patrimoni de tots.

Les dificultats dels temps en què vivim ens obliga a fer renovats esforços. En primer lloc, a fer un exercici d’humilitat col·lectiva per reconèixer els errors que ens han portat fins aquí. Però sobretot, a ser valents i agosarats per impulsar les decisions que han de permetre garantir el nostre benestar i els serveis públics, la recuperació econòmica i la creació dels necessaris llocs de treball que fan falta a tantes persones, a tants catalans.

Les nostres vides tenen lloc als carrers i places de les nostres viles, pobles i ciutats; a les escoles, els comerços, els tallers i fàbriques; als centres de salut, als equipaments cívics, culturals i esportius.

És des dels municipis, és des de Barberà també, que construïm, dia a dia i amb el concurs de tothom, aquesta realitat compartida que és Catalunya. Ho fem treballant pel bé comú.

Als municipis s’hi fonamenta la cohesió social i la unitat civil de Catalunya. Per perseverar en aquesta orientació del servei públic al món local, són necessaris recursos estables i suficients.  

És per això que, amb motiu de la Diada, volem posar en valor que la nació la fem entre tots, poble a poble, ciutat a ciutat. La prosperitat de Catalunya passa necessàriament per la solidesa de les ciutats.

Volem un país, just socialment, sostenible econòmicament i fort institucionalment.

No hi ha una sola manera de servir al país, és clar.  Però sí un sol objectiu que a tots ens aplega: millorar la vida dels catalans, fer Catalunya gran i pròspera. Aquesta és la unitat que ens compromet.

Visca Barberà !     Visca Catalunya !