08 de març 2010

Adjudicats els primers 81 habitatges de lloguer, en aquest cas adreçats a joves, discapacitats físics i famílies monoparentals


Ja s'han adjudicat els 81 habitatges adreçats a joves, discapacitats físics i famílies monoparentals.

A l’acte va assistir els barberencs i barberenques que optaven a un pis de lloguer, i que van omplir la Sala Celler de gom a gom.

El sorteig es va iniciar amb l’adjudicació d’un pis de minusvàlid, després és va continuar amb els del jovent, per finalitzar amb els habitatges de les famílies monoparentals.

Durant el sorteig vam fer públic que el proper dia 15 de març els nous inquilins podran visitar els pisos, i que a finals de mes, s’iniciarà la signatura dels contractes que s’han de visar per la Generalitat de Catalunya. I s’estima que durant el proper mes de maig els nous llogaters puguin ocupar els seus nous habitatges.

El bloc, una de les dues torres de nova construcció i de protecció oficial que es troben ubicats a la ronda Santa Maria en el Parc d’Europa, està format per diferents tipus de pisos. Existeix tres habitatges adaptats amb dos dormitoris, amb capacitat per un màxim de tres persones; 63 per a joves d’un dormitori doble, i que està adreçat per a dos persones com a màxim; i per 15 habitatges per a famílies monoparentals de dos dormitoris, habilitats per a que hi visquin com a màxim tres persones.
Cal destacar que aquests pisos estan vinculats a garatges i a trasters.

Els habitatges per joves són de 39,20 m2 útils, i tenen un preu de lloguer de 394 €uros al mes amb l’aparcament i el traster inclòs; els habitatges per a les famílies monoparentals tenen 47 m2 i un cost de 407 €uros ; i els adaptats, 47,40 m2 i un lloguer de 439 €uros al mes.

El Parc d’Europa acull també un segon bloc de pisos protecció oficial
Al costat d’aquest bloc de pisos, es troba un segon edifici de protecció oficial, que en la seva majoria anirà destinat a gent gran del municipi.

El procés d’adjudicació d’aquests habitatges es preveu iniciar el proper 22 de març, un procediment que no tan sols acollirà gent gran, si no que es preveu destinar un tant per cent a joves d’entre de 18 a 35 anys, que estiguin empadronats a Barberà durant els últims tres anys, o un total de tres a contar en els últims 10 anys.

A més, podran optar a un tant per cent dels habitatges, persones que acreditin estar legalment separades i no tenint la custòdia de fills, gaudeixin d'ells alguns dies al mes, ja que són habitatges d'una única habitació.